Zakup prawie M3
Zakup prawie M3
Z uwagi na to, że zamknięto temat dotyczący zakupu M3 to tu zwracam sią z zapytaniem czy zna ktoś to E46 z silnikiem M3 i czy można coś o nim powiedzieć?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10471379
Byłoby tam jeszcze trochę kasy do włożenia, ale chodzi mi jakość swapu (czy nie chodzi tylko w trybie awaryjnym) oraz jaki jest ogólny stan techniczny.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10471379
Byłoby tam jeszcze trochę kasy do włożenia, ale chodzi mi jakość swapu (czy nie chodzi tylko w trybie awaryjnym) oraz jaki jest ogólny stan techniczny.
Re: Zakup prawie M3
jak widac chodzi a check sie pali, czyli mozna powiedziec ze auto niesprawne. Teraz tylko zostaje kwesita ustalenia co w nim jest niesprawne 

Również jestem bardzo zainteresowany tym autem, jak ktoś ma info to prosze mówić czy warto oglądać.
też to zobaczyłem i dlatego nie chciałbym przyżyć niemiłej niespodziankikosiniak pisze:jak widac chodzi a check sie pali
jeżeli nie miał tego w rękach dobry elektronik to raczej nie będzie chodził dobrze po wymianie motoru
druga rzecz, która zastanawia to fakt, iż z przerwami ten samochód sprzedawany jest przez prawie cały rok
to ile sie sprzedaje to akurat zaden wyznacznik, kazdy pyta nikt nie oglada. Moim zdaniem cena bardzo atrakcyjna!
Tym bardziej, że to w jakiś sposób wydumka, których ludzie się boją (i słusznie moim zdaniem), a do tego z dość kontrowersyjnym bodykitem...kosiniak pisze:to ile sie sprzedaje to akurat zaden wyznacznik, kazdy pyta nikt nie oglada. Moim zdaniem cena bardzo atrakcyjna!
To są oryginalne zderzaki BMW.Bombel pisze: a do tego z dość kontrowersyjnym bodykitem...
Ja wiem, ale nie zmienia to faktu, że są kontrowersyjneIdzik pisze:To są oryginalne zderzaki BMW.Bombel pisze: a do tego z dość kontrowersyjnym bodykitem...

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Auto ma pakiet aerodynamiczny oryginał BMW ale jak to już Bombel powiedział jest tragiczny.
Swap jest wykonany druciarsko widać to na zdjęciu ale wszystko da się poprawić.
Większość rzeczy pomocowana jest na jakiś patentach jak widać.
Auto często jeździ po ul.Modlińskiej wieczorami w te i z powrotem w celu pościgania się.
Kiedyś spotkałem ją jeszcze w swojej E36 M3 to była minimalnie szybsza o jakąś długość auta do 180 ale ostatnio spotkaliśmy ją z bratem w jego 323 i fakt była szybsza ale dużo mniej odchodziła od 323 niż moje M3 więc wg mnie auto podupadło na mocy.
Tyle mogę powiedzieć ale co by nie mówić pieniądze są dobre.
Ja bym pojechał z laptopem i interface sprawdził błędy jak nie ma to na hamownie i wszystko wiadomo a jak ma błędy to rozkminić co to za usterki i co może być ich przyczyną.
Auto jest warte tej kasy ma motor skrzynie itd z emki więc jak stan jest ok sam SWAP warty około 15-16tyś fotele skórzane około 2tyś xenon około 1tyś przekładka do anglika około 3,5tyś + wiele wiele innych więc nawet na części zaczyna się opłacać byle motor był zdrowy.
Auto nie ma szpery.
Swap jest wykonany druciarsko widać to na zdjęciu ale wszystko da się poprawić.
Większość rzeczy pomocowana jest na jakiś patentach jak widać.
Auto często jeździ po ul.Modlińskiej wieczorami w te i z powrotem w celu pościgania się.
Kiedyś spotkałem ją jeszcze w swojej E36 M3 to była minimalnie szybsza o jakąś długość auta do 180 ale ostatnio spotkaliśmy ją z bratem w jego 323 i fakt była szybsza ale dużo mniej odchodziła od 323 niż moje M3 więc wg mnie auto podupadło na mocy.
Tyle mogę powiedzieć ale co by nie mówić pieniądze są dobre.
Ja bym pojechał z laptopem i interface sprawdził błędy jak nie ma to na hamownie i wszystko wiadomo a jak ma błędy to rozkminić co to za usterki i co może być ich przyczyną.
Auto jest warte tej kasy ma motor skrzynie itd z emki więc jak stan jest ok sam SWAP warty około 15-16tyś fotele skórzane około 2tyś xenon około 1tyś przekładka do anglika około 3,5tyś + wiele wiele innych więc nawet na części zaczyna się opłacać byle motor był zdrowy.
Auto nie ma szpery.
Dla mnie to akurat jest pewien wyznacznik, gdyż jeżeli cena jest promocyjna to wozy schodzą momentalnie. Ludzie tylko czekają na okazję, a za taką cenę gdyby wszystko grało to naprawdę sie opłaca.kosiniak pisze:to ile sie sprzedaje to akurat zaden wyznacznik, kazdy pyta nikt nie oglada. Moim zdaniem cena bardzo atrakcyjna!
Dzwoniłem do sprzedającego, który stwierdził, iż przy swapie instalację ogarnął jakiś dobry elektronik z Warszawy.
Na komputerze pokazuje mu podobno dwa błędy:
- pierwszy, przez który świeci sią kontrolka silnika to podobno niezgodność hamowania silnika względem samochodu (coś w tym stylu), chodzi o to, że przy nieoryginalnych hamulcach ABS odczytuje dłuższą drogę hamowania i podaje to jako błąd, ale czy to jest faktycznie prawda?
- drugi to temperatura czy ilość zasysanego powietrza (już dokładnie nie pamiętam), a to przez to, że nie ma oryginalnego filtra tylko mały stożek.
Kontrowersję wzbudza fakt, iż według niego puszki filtra pozbył się, gdyż odpadło mu jakieś kółko pasowe, dodam, że jeszcze się z takim czymś nie spotkałem o ile to jest prawda i właśnie to było przyczyną.
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 11:43 przez padre, łącznie zmieniany 1 raz.
A znowu część ludzi stwierdzi że cena jest za niska więc pewnie samochód jest w tragicznym stanie i nawet nie obejżą.padre pisze:Dla mnie to akurat jest pewien wyznacznik, gdyż jeżeli cena jest promocyjna to wozy schodzą momentalnie. Ludzie tylko czekają na okazję, a za taką cenę gdyby wszystko grało to naprawdę sie opłaca.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Dokładnie może być tak jak kostek pisze.
Ja pół roku sprzedawałem e39 530i w stanie BDB zaczynałem od jednej z niższych cen na allegro a skończyłem 5tyś taniej niż następna najtańsza sztuka a auto było BDB tylko nikt się nie interesował i nawet nie oglądał. Kupił pierwszy klient który przyjechał obejrzeć.
Ja pół roku sprzedawałem e39 530i w stanie BDB zaczynałem od jednej z niższych cen na allegro a skończyłem 5tyś taniej niż następna najtańsza sztuka a auto było BDB tylko nikt się nie interesował i nawet nie oglądał. Kupił pierwszy klient który przyjechał obejrzeć.
gdyby tak bylo padre jak piszesz to juz bys ogladal to auto a nie pytal na forum, skoro cena cie kusi to czemu nie obejzysz?
Ja już rok tem z tym gościem rozmawiałem kilka razy, teraz również i za każdym razem słyszę inne historie o silniku dlatego mam do niego ograniczone zaufanie.kosiniak pisze:gdyby tak bylo padre jak piszesz to juz bys ogladal to auto a nie pytal na forum, skoro cena cie kusi to czemu nie obejzysz?
Myślałem, że ktoś może zna tego człowieka i historię samochodu.
Co do jeżdżenia i oglądania samochodów to mam duży staż w szukaniu dla siebie i dla znajomych i w większości przypadków były to niewypały pomimo licznych zapewnień.
W tym przypadku już sama rozmowa przez telefon daje coś do myślenia.
Dla mnie nejważniejszy w tym wozie to motor, a słyszę o coraz to innych dziwnych jego usterkach. Poza tym kalkuluję czy gra jest warta świeczki, gdyż na dzień dobry pozostaje jak dla mnie wymiana mostu, amorki z tyłu do wymiany, zawieszenie też, klima pusta, sprzęgło też, gdyż słychać łożysko, brak puszki filtra i kilku rzeczy z komory silnikowej.
Nie wspomnę np. już o takich gadżetach jak większe hamulce itd
Niby cena jest dobra, ale najdroższa w nim rzecz wygląda najgorzej i co do niej jest największe "ale".
Najbardziej ciekawi mnie czy wymienione przez niego, a opisane powyżej przeze mnie błędy faktycznie mogą spowodować rzeczy, które on mi podał.